+ Fiskrätter - 1 st artiklar
+ Kötträtter - 1 st artiklar
+ Soppor - 1 st artiklar

Recept - Älgskav
Älgskav
Inlagd av Administrator

 

Ingredienser:

  • 500g fruset älgkött, rådjur, hjort eller ren.
  • 50g smör att steka i.
  • 2 - 3 gula lökar, grovt skurna.
  • Krossade enbär, går bra utan också.
  • 2 tsk soja
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt & peppar
  • Kantareller, eller annan god svamp.

 

Gör så här

  1. Lägg det djupfrysta köttet i kylskåp över natten så att det tinar lite grann. (Går lika bra att lägga steken i kallt vatten med påsen på ca: 15 min).
  2. Flisa köttet tunt med vass kniv. (Prova inte med en slö, det går bara inte).
  3. Bryn köttet i små portioner i stekpanna eller gryta och lägg dem brevid tills allt kött är brynt.
  4. Tillsätt löken och låt den bli halvmjuk och allt kött som du stekt.
  5. Salta och peppra, utgå från en knapp tesked salt och ett drygt kryddmått peppar.
  6. Lägg ner det frusna svampblocket att tina och häll samtidigt över grädden och blanda ner enbären.
  7. Låt alltihop puttra ca 15 minuter sedan svampen smält.
  8. Smaka sedan av med soja och ev mer peppar.

 

Till skavet:

Ris, kokt eller mosad potatis. Lingonsylt eller vinbärs gelé.


Galleri:

Dagens datum: 2018-04-26 02:08
copyright © 2009 drmussla and friends
Information om Cookies