+ Pillemete - 3 st artiklar
+ Utrustning - 2 st artiklar
+ Jiggfiske - 2 st artiklar
+ Flugbindning - 1 st artiklar


Tips & Trix
Inledning
Inlagd av DrMussla

För att lyckas med ditt fiske finns det ett flertal saker att tänka på. Den första frågan du måste svara på är vilken typ av fisk du är ute efter och vilken teknik du vill använda (Flugfiske, Spinnfiske, Pimpling eller Havsfiske) Det finns en uppsjö med praktiska hjälpmedel såsom Ekolod och handböcker med fisketips. Den bästa källan till inspiration och tips kan dock många gånger vara den lokala fiskebutiken där du stöter på erfaren personal. Även internet är en ypperlig informations databas, det står ofantligt mycket i forum & bloggar etc. 

 

En Art bok kan också vara bra att ha, bla får man läsa sig till vad fisken äter, vilka djup de håller sig på (Om de är bottenlevande, pelagiska eller ytgående.)

Sen beror det på vad du skall fiska efter, är det tex röding finns det ju ingen poäng att ta med sig tung utrustning för till exempel gädda och vise versa. Prata också med lokalbefolkningen om hur och var de fiskar där får man många bra tips. Dock kan en del gamla gubbar vara lite väl hemlighetsfulla ibland.

 

Skaffa dig även ett bra lätt spö som du gillar, köp inte billigt krafs om du tänker fiska mycket det ger ofta problem och man blir irriterad på en dålig utrustning. Ju lättare utrustning du har desto längre orkar du fiska. Något som också är bra att ha med på din fisketur är en Tång, Kniv och Håv.

 

En bra tång som varit på alla mina resor är Gerber Suspension som jag nu har haft i 3 år såväl till Norge som Jakt & Fiske året om i Sverige. Även en bra kniv är att rekomendera, själv har jag en Gerber Gator som nu är 12 år och fortfarande lika bra. Även den hänger med överallt jag är.

 

Sen finns det en uppsjö av olika tillbehör som du kan skaffa eftersom tex krokvässare, spöhållare, vågar m.m. Det viktigaste är att se till att krokarna är vassa, tumma inte på kvaliten på dem. De ger bara många missade fiskar och svordomar jag vet av egen erfarenhet. Så nu är det bara kvalitets krokar som gäller och ofta byter jag krok på mina rapalas och tackel inför fiskesäsongen.

 

Vill ni läsare fylla i något eller har ett fint tips att dela med er!  Maila oss gärna på drmussla.mine.nu@gmail.com!!

 

 

 


Galleri:

Dagens datum: 2018-08-18 09:31
copyright © 2009 drmussla and friends
Information om Cookies